SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Roihuvuoren hiidenkirnut, Helsinki

Timo Vainionpää

Roihuvuoressa sijaitsevan vanhustenpalvelutalon takaisella kalliorinteellä löytyy kaksi pienehköä hiidenkirnua. Kyseinen vanhustenkeskus löytyy prinssintien päästä ja kirnut siis suoraan sen takana Prinssintieltä katsottuna. Hiidenkirnut on aidattu ja kyltitetty joten ne on melko helppo löytää. Onneksi sillä tällä reissulla olimme käyneet katsomassa jo kaksi hiidenkirnu kohdetta kumpaakaan löytämättä.

 


Mukana reissussa oli tällä kertaa vierailevana tähtenä Sorsamon Kimmo ja jo vanha hiidenkirnu konkari Aino. Isompi kirnu on ehkä metrin syvyinen ja kirnut ovat aivan vierekkäin.

 

Käyntipäivä: 28.7.2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti