SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Seurasaareniidenkirnu, Helsinki

Kuvat ja tekstit; Timo VainionpääHelsingin seurasaaresta löytyy yksi hieno hiidenkirnu. Tarkempi sijainti löytyy muun muassa Helsingin ympäristöviraston Luontotietojärjestelmän sivuilta. Se löytyy tosin helposti muutenkin saaren melko eteläpuolelta. Vieressä on jonkinlainen kesäteatterin tapainen näyttämö ja iso kallio. Hiidenkirnu on kalliolle nousevien portaiden länsipuolella ja on merkitty kuvassa kaksi näkyvällä kyltillä. Se on täysin pyöreä ja veden alla tuntuu keskellä kirnua olevan isohko kivi. Tämä tuskin kuitenkaan on niin sanottu jauhinkivi, mutta mene ja tiedä. Hiidenkirnun vieressä on toinenkin pienempi kirnun aluksi tulkittava kallio muodostelma.

 

Käyntipäivä: 25.6.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti