SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pihlajiston hiidenkirnu, Helsinki

Timo Vainionpää

Pihlajistosta löytyy yksi hiidenkirnu Kiviteltanportaan lähistöltä. Hiidenkirnu löytyy kerrostalon takana nousevan kallion rinteen puolivälistä. Alhaalta kirnua ei kovin hyvin näe, mutta kalliota nousee jyrkkä polun tapainen suoraan kirnun luokse. Kirnu on noin metrin levyinen täynnä maa-ainetta.

 

Kirnu on kiinnostavuudeltaan ehkä keskitasoa, mutta reitillä sinne on kiinnostava yksityiskohta. Kirnu sijaitsee periaatteessa pienellä kallionkielekkeellä keskellä jyrkähköä kallion seinämää ja sinne nousee pieni poluntapainen reitti. Jos kävelee alaspäin Kiviteltanporrasta kannattaa poiketa oikealle lähtevälle hiekkaiselle polulle siinä kohta missä alkaa kaide. Polku vie siihen kohtaan mistä täytyy nousta lyhyt matka ylös kalliolle. Tämä kirnu kannattaa käydä katsomassa samalla kun tutustuu Pihlajanmäen hiidenkirnuihin.

 

Käyntipäivä: 30.5.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti