SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pihlajamäen hiidenkirnu, Helsinki

Timo Vainionpää
 
Pihlajamäestä löytyy kolmaskin hiidenkirnu tunnettujen Aarnipadan ja Rauninmaljan lisäksi. Tämä pienehkö kirnu löytyy Johtokivenkujan ja Johtokiventien väliseltä alueelta pieneltä kalliolta kerrostalojen takana. Hiidenkirnu löytyy alaspäin viettävästä kallionrinteestä ja on noin metrin levyinen ja noin 40 senttiä syvä. Tarkempi karttakuva löytyy Helsingin ympäristöviraston Luontotietojärjestelmästä.

 
 

Hiidenkirnulle pääsee helposti Ajamalla Johtokivenkujalle ja kävelemällä kerrostalon takapihan kautta pienelle kalliolle. Sieltä löytyy kaunis muotoinen hiidenkirnu. Vaikka kirnu on kivi osiltaan erittäin hieno oli vesi todella likaista. Vedessä lillui paljon romua ja öljyä ja se haisi pahalle kepillä sitä sekoittaessa. Kuitenkin hiidenkirnu itsessään on todella näkemisen arvoinen.

 

Käyntipäivä: 30.5.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti