SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kurkimäen hiidenkirnu, Helsinki

Kuvat ja teksti: Timo Vainionpää

Helsingin Kurkimäestä löytyy suurehko, mutta täynnä maa-ainetta oleva hiidenkirnu Kurkimäentien läheltä. Hiidenkirnulle pääse polkuja pitkin ja se sijaitsee kallion laidalla Kurkimäentien puolella. Tarkka sijainti kartalta löytyy Helsingin ympäristöviraston Luontotietojärjestelmästä.

Kirnu on leveä, mutta täynnä maa-ainetta ja näin ollen melko tylsä. Kallion toiselta laidalta löysin pari pientä, erehdyttävästi hiidenkirnuja muistuttavaa muodostumaa kalliossa. Kuitenkaan en löytänyt näistä mitään mainintaa Luontotietojärjestelmästä, joten ilmeisesti ne eivät kuitenkaan täytä kriteereitä. Pakko lopuksi myöntää että en menisi vetoa lyömään onko kuvaamani kohde todella oikea hiidenkirnu vai jäikö minulta jälleen jotain huomaamatta, sillä mikään hiidenkirnun perustyyppi tämä ei kyllä ole. Mikäli joskus jaksan palaan tarkastamaan maisemat löytyisikö paikalta jokin toinenkin hiidenkirnu.Käyntipäivä: 29.5.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti