SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Käpylän hiidenkirnu, Helsinki

Kuvat ja teksti: Timo Vainionpää

Helsingin Käpylästä Louhenpuista Yhtenäiskoulun takaa pohjoiselta kallioilta löytyy aidattu ja luonnonmuistomerkiksi rauhoitettu hiidenkirnu. Kirnu on rauhoitettu 21.8.1958. Sen läpimitat ovat 170x140 cm ja sitä pidettiin Helsingin suurimpana kunnes Pihlajamäestä 1990-luvulla löydettiin suurempi kirnu. Hiidenkirnua kiertää metallinen kaide. Lähde: Helsingin ympäristökeskuksen Internet sivutTämä oli onneksi helposti löytyvä kirnu. Kannattaa kävellä Louhenkujaa ja siitä lähtevää kävelytietä. Kävelytieltä lähtee pian isohko polku oikealle kallioille joita seuraamalla tulet pian kirnulle. Et voi eksyä. Kirnu löytyy helposti isojen metallikaiteidensa ansiosta. Ihan kiva kirnu ehkä noin puolitoista metriä syvä täynnä vettä. Tästä ei nyt keksi paljoa sanottavaa, mutta voi suositella etenkin aloittelijoille. JKäyntipäivä:2.7.2009

1 kommentti:

  1. This is the only sink hole I've ever been to. Good to see again.

    VastaaPoista