SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

maanantai 14. toukokuuta 2012

Solvallan hiidenkirnu, Espoo

Kuvat ja teksti: Timo VainionpääNuuksiossa Solvallan urheiluopiston kentän pohjoispuolella, erikoisessa paikassa kalliojyrkänteen alaosassa suon reunalla on mielenkiintoisen näköinen hiidenkirnu. Urheilukentän pohjoispuolelta kirnulle on matkaa noin 400 metriä ja sen vierestä kulkee kentältä lähtevä ulkoilutie. Ulkoilutieltä kirnulle on vain muutama kymmenen metriä, mutta kirnu sijaitsee jyrkän ja korkean kallion seinämän alla. Hiidenkirnu on enimmillään noin 1,5 metriä. Lähellä kallionseinämässä on suuri pyöristynyt hiidenkirnun aihe, joka jäi kuitenkin kuvaamatta koska en ollut sen sijainnista aivan varma.

Lähde: Kotinurkilta kallioille – Espoon luontokohteetKirnu on kokonaisuutena erittäin hienon näköinen. Se on pienen kalliolipan alla noin metrin korkeudella maasta. Kallioseinämästä laskee suoraan suolle, joten kirnulle kannattaa laskeutua sen pohjoispuolelta niin kengät säilyy kuivana. Kirnu kannattaa käydä katsomassa, se on sen verran erikoinen näky.Käyntipäivä: 18.7.2009 Timo Vainionpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti