SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kattilajärventien hiidenkirnu, Espoo

Kuvat ja teksti: Timo VainionpääKattilajärventien lähellä tien länsipuolella noin sata metriä tieltä löytyy pienen kalliokumpareen yläosasta noin 0,7metriä leveä hiidenkirnu. Kirnu on muodostunut viettävälle kalliolle ja on etureunastaan matala.

Lähde: Kotinurkilta kallioilla – Espoon luontokohteetTämä kirnu oli ensimmäinen kolmesta viimeisestä Espoossa sijaitsevasta kirnusta. Kirnulle ei varsinaisesti vie yksikään polku, mutta Kattilajärventieltä lähtevä polku kulkee melko läheltä kirnun itäpuolelta. Kirnun vieressä on jokin vanha mökkirämä. Lähistöllä on muuten erittäin hyvää mustikka maata. Jos seuraa polkua oikean puoleista haaraa poispäin kirnusta löytyy keskeltä metsää auton romu joka laittaa miettimään miten se on sinne joskus saatu.
 

Käyntipäivä: 18.7.2009 Timo Vainionpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti