SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kunnarlan hiidenkirnut, Espoo

Kuvat ja tekstit: Timo VainionpääKunnarlan hiidenkirnut löytyy Bodominjärven vierestä, Pirttimäen ulkoilumajan läheltä. Ulkoilumajan vieressä olevan pallokentän takaa lähtee pieni polku, joka yhden risteyksen jälkeen saapuu ensin siirtolohkareille ja jatkaa siitä kallioille joilta hiidenkirnu pienen hakemisen jälkeen löytyy. Hiidenkirnu on noin 80 metriä siirtolohkareista kaakkoon. Läpimitalta kirnu on vähän yli metrin ja noin 1,5 metriä syvä.

Lähde Kotinurkilta kallioille – Espoon luontokohteetMatkaa Pallokentältä tulee noin puolisen kilometriä ja reitti on mielestäni varsin viihtyisä ja sisältää yhden jyrkän nousun. Kallioille saavuttua joutuu kirnua hetken etsimään, sillä itse kirnulle joka on kallioiden takana ei löydy mitään selkeää polkua.

Kirnun vieressä on pienempi kirnualkio. Kuvassa kolme taustalla puuhun nojaavaa keppi vastaa suunnilleen kirnun syvyyttä.Käyntipäivä: 15.5.2009 Timo Vainionpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti