SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

tiistai 19. lokakuuta 2010

Paddaisten padat, SauvoSauvon kirkonkylän länsipuolella, Paddaisten Kattilamäeltä löytyy kaksi komeaa hiidenkirnua. Suurempi kirnu on leveydeltään n. 1,5 ja syvyydeltään n. 1,2 m muodoltaan suurempi kirnu on soikea, loivareunainen. Pienemmän kirnun leveys ja syvyys ovat n. 1 metrin, kirnu on jyrkkäreunainen ja melko tasaisen pyöreä. Kallion kivilaji on graniitti.

Aivan pienemmän kirnun vieressä on hyvin hahmotettavissa jyrkkäreunainen ja pyöreä muoto. Hyvin todennäköisesti tässä on toinen vastaavanlainen kirnu, syvyys ja muu koko selviäisi vain tyhjentämällä kirnu.
Toisen kirnun vieressä on ilmiselvä hiidenkirnun yläosa.

KATSO KOHTEEN SIJAINTI: KARTTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti