SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

tiistai 15. toukokuuta 2012

Täktomintien hiidenkirnut, Hanko

Kuvat ja teksti: Timo Vainionpää
Hangosta löytyy hiidenkirnuja kolmesta tunnetusta paikasta. Kahdessa näistä on vain yksittäinen suuri kirnu, mutta Täktomintien varressa on varsinainen keskittymä. Kun Täktomintietä ajaa poispäin Hangosta, ja juuri kun alkaa tuntua epätoivoiselta ja suunnittelee kääntyvänsä takaisin, tulee vasemmalle hiekkatielle kyltti hiidenkirnuille. Parikymmentä metriä tietä pitkin ajettuaan näkyy uusi kyltti.Kalliolla tien vasemmalla puolella on useita erikokoisia hiidenkirnuja. Nopeasti laskettuna näin mielestäni noin 20 hiidenkirnua. Suurimmat ovat ehkä 1,5 metrisiä ja pienimmät parikymmentä senttiä. Mistään en näistäkään kirnuista löytänyt kirjoitettua fakta tietoa, mutta etsintä jatkuu.
Käyntipäivä: 1.8.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti