SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

tiistai 15. toukokuuta 2012

Puistovuoren hiidenkirnu, Hanko

Kuvat ja teksti: Timo Vainionpää

Hangosta löytyy kolmesta paikasta tunnettuja hiidenkirnuja. Kirnuista kaksi näkyy hyvin useimmissa Hangon kartoissa nähtävyytenä ja niihin on paikan päällä hyvät opasteet. Hangon kirnuista yksi löytyy Puistovuoren kallio alueelta aivan meren rannasta. Hangon Kasinolta on opaste kyltti kirnulle. Lähdet vain kävelemään imelästi nimettyä Rakkauden polkua pitkin ja lopulta saavut rantaa seuraten hiiden kirnulle.Kirnu on metalliaidalla ympäröity. Hiidenkirnu on ehkä kolme tai neljä metriä syvä ja noin 1,5 metriä leveä. Kaikki luvut ovat omia arvioita, sillä vaikka kirnu on melko tunnettu, en löytänyt netistä siitä mitään muuta tietoa, kuin sijainnin ja muutaman valokuvan. Otankin tehtäväkseni jossain vaiheessa etsiä jotain kirjoitettua faktatietoa kyseisestä kirnusta sillä sitä aivan varmasti on jossain.Kirnu vaikutti hoidetulta sillä vain pohjalla oli hieman vettä ja muuta roskaa. Kirnua oli siis ilmeisesti lähiaikoina tyhjennetty vedestä. Kirnu oli kaiken kaikkiaan melko mahtavan näköinen.Käyntipäivä: 1.8.2009

1 kommentti:

  1. kirnun pohjasta on porattu reikä mereen, josta vesi valuu mereen.

    VastaaPoista