SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

maanantai 14. toukokuuta 2012

Saunalahden rautumaonkalo, Espoo

Kuvat ja teksti: Timo Vainionpää

Saunalahden rapautumaonkalo löytyy Saunalahdesta Espoosta, Vanhalta Saunalahdentieltä lähtevän kävelytien varrelta. Kävelytie lähtee Bastvikin kartanon parkkialueen vierestä ja onkalo on kallion päällä. Onkalo on pyöreähkö, noin metrin levyinen ja noin kaksi metriä syvä. Vastaavia on vain muutama suomessa ja sillä on tutkimus ja opetuskohteena tärkeä asema.

Lähde: Kotinurkilta kallioille – Espoon luontokohteetOnkalo ei näy suoraan kävelytielle vaikka onkin aivan sen vieressä. Kun on noussut jyrkän ylämäen kannattaa kivuta heti oikealla olevan kallion päälle. Onkalo on helppo löytää. Ainakin käynti päivänä onkalossa oli vain pohjalla hieman vettä, joten syvyys näkyi hyvin. Reunat eivät ole yhtä sileät kuin hiidenkirnuissa. Auton sai hyvin parkkiin Batsvikin kartanon parkkialueelle.Käyntipäivä: 11.5.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti