SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Hyppykallion hiidenkirnu, Espoo (Nuukisio)

Kuvat ja teksti: Timo VainionpääNuuksion hyppykallion vierestä noin 50 metriä kaakkoon hyppykallion jyrkänteestä ja 200 metriä Nuuksiontieltä pieneltä kallionkumpareelta löytyy noin 60 senttiä leveä hiidenkirnu. Nuuksiontie 44:n ja 46:n välistä lähtee polku hiidenkirnun lähelle. Lähellä on myös pienehkö kivinen muinaisranta.

Lähde: Kotinurkilta kallioille – Espoon luontokohteetMikäli edellä mainittuun kirjaan on uskomista tämä oli viimeinen Espoon alueella oleva hiidenkirnu jossa kävin. Hankalinta oli löytää sopiva paikka johon jättää auto. Edellä mainittua polkuakaan en huomannut etsiä vaan löysin kirnulle rämpimällä ensin hyppykallion laelle mikä siis oli turhaa koska kirnu löytyy sen vierestä.Käyntipäivä: 18.7.2009 Timo Vainionpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti