SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kirnuvuori, Vehmaa


Vehmaan kirkonkylän ja Vinkkilän välissä kohoaa pieni paljas kallionyppylä. Kukkula on saanut nimekseen Kirnuvuori. Nimi viittaa tietysti hiidenkirnuun ja näin mahtipontinen nimi synnyttää ajatuksen että aukko voisi olla suurikin.


Valitettavasti Kirnuvuoren hiidenkirnu ei ole kummoinenkaan aukko, noin 30 cm halkaisijaltaan ja syvyydeltään 40 cm on kuitenkin tasaisen pyöreä ja kaunis vaikkei se koolla hämmennäkkään.

Voi tietysti olla että Kirnuvuorella on suurempikin kirnu, mutta ainakaan ensimmäisellä etsintäreissulla ei löytnyt kuin tämä pieni.

Kirnuvuoren kartta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti