SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Pamilon hiidenkirnut, Joensuu

KUVAT OSOITTEESTA: http://www.elisanet.fi/gliderpilot/kuvat/vaellus/alakoitajoki/alakoitajoki.htm

Suuria maantäyttämiä kirnuja Pamilojoen koskessa.


Kartta kohteelle: KARTTA

5 kommenttia:

 1. Love the pictures on your blog; I visited a small Hiidenkirnu in Helsinki. If I get back to Finland, I'd love to visit more. If you wanted to do updates in English, that would be great :o) I have a few photos and write up of my visit here: http://www.megalithic.co.uk/article.php?sid=29078

  VastaaPoista
 2. Thank you for your feedback. There are about 10 000 potholes in Finland.

  VastaaPoista
 3. Hmmm....

  En ole tietääkseni antanut lupaa käyttää ottamiani kuvia tällä sivustolla.

  Terveisin Auvo Ryynänen, Joensuu,
  www.elisanet.fi/gliderpilot.

  VastaaPoista
 4. Itse asiassa olet, mutta kuvat poistetaan kyllä jos niin toivot!

  "Voit käyttää niitä ei-kaupalliseen tarkoitukseen..."
  - suora lainaus osoitteesta: http://www.elisanet.fi/gliderpilot/

  VastaaPoista
 5. Mutta lause jatkuu:
  "...mutta olisi kiva jos kysyt lupaa ja kerrot käyttötarkoituksen."

  Olkoon kuva siellä, kiva jos se palvelee luontoasiaa ja ilahduttaa ihmisiä.
  Olis vaan kiva jos kuvia mahdollisesti tarvitseva ilmoittaisivat asiasta kun meiliosoitekin on alla. Varmaan jokainen kuvaaja toivoisi samaa.

  Mutta ei tässä mitään vahinkoa ole tapahtunut. Hyvää kesän jatkoa ja rakentelehan sivustoa :-)

  Auvo R, Joensuu

  VastaaPoista