SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

tiistai 2. marraskuuta 2010

Glasifluviaalinen kulutus, Nummisvuori, Rusko

Kuvat: Tuomo KesäläinenRuskon Nummisvuoren lounaisjyrkänteessä pystasentoinen, kovera, sileäksi hioutunut hiidenkirnumainen painanne. Leveyttä muodostumalla n. 6 metriä ja korkeutta 10 metriä. Muutenkin koko jyrkänteen alueella havaittavissa kulutuksen merkkejä. Pintapuolisella silmäyksellä alueella ei näkynyt merkkejä tavanomaisista hiidenkirnuista mutta valtavat voimat ovat kalliota käsitelleet joten maapeitteen alla jonkin kallion reunassa voi olla suurikin kirnu. Tutkintoja on syytä jatkaa.

KATSO KOHTEEN SIJAINTI: KARTTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti