SUOMEN HIIDENKIRNUT YHTEEN PAKETTIIN!

Tälle sivustolle on tarkoitus kerätä niin paljon tietoa Suomen hiidenkirnuista kuin mahdollista! Tavoitteena on saada hiidenkirnuista kiinnostuneet ihmiset yhdistämään tietonsa ja jakamaan se muiden kanssa. Lopetetaan se vanha kyräily, jossa jokaisen pitää löytää jo olemassa oleva tieto uudestaan ja levitetään tieto kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kesken.

On varmasti olemassa melko tarkatkin luettelot Suomen valtakunnassa sijaitsevista hiidenkirnuista. Mutta niin kuin aina tieto lojuu jossain tutkimuskeskuksen tai yliopiston geologian laitoksen arkistoissa joihin vain ”ammattilaiset” pääsevät käsiksi. Tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoon oikeutta (heidän mielestään…)

Mikäli sinulla on siis intoa, kamera ja netti käytössäsi, kuvaa hiidenkirnu (mielellään myös tyhjennettynä) ota ylös kohteen koordinaatit tai muuten tarkkasijainti maastokartalla (esim. Kansalaisen karttapaikalla) mittaa hiidenkirnu ja kuvaile pienimuotoisesti kirnua ja kohteen alueen luontoa / maastoa. Lähetä hiidenkirnu tietosi osoitteeseen: Luolamiehenblogi@gmail.com ja kohteen tiedot kuvineen ja kartta linkkeineen julkaistaan tällä sivustolla. Lisää myös nimesi tai nimimerkkisi jolla tekstisi julkaistaan (voin julkaista kuvat ja tekstit myös nimettömänä mikäli niin toivot.)

Joten näillä ohjeilla kasataan yhteen osoitteeseen Suomen hiidenkirnut, jotta jokainen innokas voi niihin tutustua! Jos haluat kysyä jotain, kirjoita osoitteeseen Luolamiehenblogi@gmail.com

SUOMEN ROTKOT

SUOMEN ROTKOT
Suomen rotkot - klikkaa kuvaa ja lue lisää!

torstai 28. lokakuuta 2010

Käpylän hiidenkirnu, Helsinki

Lähde: Helsingin kaupunkiSijainti: Käpylässä, yhtenäiskoulun pohjoispuolisella kalliolla, vanhan hyppyrimäen vieressä

Omistus: Helsingin kaupunki

Rauhoituspäätös: Uudenmaan lääninhallitus, 21.08.1958 (LH Nro 6996)

Muistomerkin luonne: Geologinen kohde
Kohteen kuvaus: Käpylän hiidenkirnu on läpimitaltaan 170 x 140 cm ja sitä pidettiin pitkään Helsingin suurimpana, kunnes Pihlajamäestä 1990-luvulla löydettiin suurempi kirnu. Hiidenkirnua kiertää metallinen kaide ja se on merkitty rauhoituskyltillä.

KATSO KOHTEEN SIJAINTI: KARTTA

PAREMPI LAATUISTA KUVAMATERIAALIA KOHTEESTA OTETAAN VASTAAN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti